Eerste voorwedstrijd Vlijmen

Turnsters D.G.V. Dussen veroveren samen podium in Vlijmen
Op 11 en 12 februari 2017 werden in Vlijmen de eerste voorwedstrijden voor divisie 4/5/6 en D turnen gehouden. In totaal turnden deze dagen 11 turnsters voor D.G.V.Dussen.

11 februari  turnden Imme Schop en Tara de Graaf in Jeugd 1 D2. Tara liet o.a. een mooie loopsprong, sisonne, streksprong hele draai zien op het onderdeel vloer, waardoor zij haar naam achter de 3e score mocht zien verschijnen. Imme volgde haar direct op. Zij liet o.a. een mooie handstand doorrol zien,  en zo kon zij de 4e score noteren op vloer.

12 februari was het een spannende dag voor de jongste turnsters van de selectie van D.G.V. Voor hen was dit de allereerste wedstrijd ooit. In de categorie Instap D2 turnden Lotus Klijsen, Yara Struik, en Britte Verduijn. Lotus liet zien dat zij haar zenuwen goed onder controle had op balk en turnde deze zo netjes dat zij de 3e score had op dit onderdeel in haar niveau. Yara turnde een mooi borstwaardsom, buikdraai, hoekhang op het onderdeel brug, en Britte liet zien dat zij hard heeft getraind op het onderdeel sprong waar ze een mooie handstandoverslag tot ruglig liet zien.

Tegelijk turnden in categorie Pupil 1 D2 Rosabel Dikkes en Maud de Rooij. Rosabel heeft echte springbenen en liet dit tijdens haar wedstrijdsprongen dan ook duidelijk zien. Ze behaalde de 2e score op sprong en vloer. Maud turnde een stabiele en nette balkoefening waarmee zij de 4e score mocht noteren.

In dezelfde ronde, maar de andere baan, turnde Marit Straver in divisie 5 Junior F. Marit liet op het onderdeel vloer een nieuw element zien, namelijk de arabier flikflak.

Dit wedstrijdweekend werd afgesloten door de ‘oudste’ turnsters binnen onze selectie, namelijk de senioren in divisie 5 Senior E. Sanne Straver wist ondanks een nare val op balk alsnog de 2e score op dit onderdeel te behalen. Rosanne van Biesen turnde een zeer goede en volledig doorgeturnde brugoefening, welke door de jury werd beloond met de 1e score. Zoë Pasman heeft de laatste weken hard gewerkt aan haar vloeroefening en deze duidelijk goed in elkaar gezet. De jury dacht er net zo over en zo veroverde Zoë de 1e score op vloer. De grootste verassing kwam tijdens de prijsuitreiking. Rosanne van Biesen had zich naar het zilver weten te turnen, direct opgevolgd door Zoë Pasman die het brons in de wacht sleepte. Een mooi gevuld podium voor D.G.V.

D.G.V. mag terug kijken op succesvolle eerste voorwedstrijden met een aantal persoonlijke puntenrecords. Op naar de volgende voorwedstrijden in maart!

februari 26, 2017