Zilver voor D.G.V. Dussen in Zundert

Op 12 maart 2017 werden in Zundert de tweede voorwedstrijden voor divisie 4/5/6 en D turnen gehouden. In totaal turnden deze dag 9 turnsters voor D.G.V.Dussen.

Deze wedstrijddag werd geopend door meerdere turnsters van D.G.V. In de categorie Pupil 1 D2 turnden Danisha van Mourik, Rosabel Dikkes en Maud de Rooij in baan 1. Danisha heeft een stabiele wedstrijd geturnd en deze afgesloten met een mooie brugoefening die werd beloond met een 14,35 (2e plaats). Rosabel Dikkes blonk uit op haar sterkste onderdeel, namelijk sprong. Ze behaalde een score van 13,70 waarmee haar naam achter de hoogste score stond op dit onderdeel. Maud de Rooij was vandaag het sterkst op het onderdeel balk en behaalde op dit onderdeel een nette score van 13,25.

Tegelijk kwamen Tara de Graaf, Minoek Stevens, Fleur de Rooij en Imme Schop aan start in baan 2. Zij turnden in Jeugd 1 D2 (5e divisie).  Tara liet een nette vloeroefening laten zien waar zij de 2e score op dit onderdeel heeft behaald. Minoek ging helemaal voor sprong en dit resulteerde in een knappe 5e plaats op dit onderdee. Fleur turnde voor het eerst op wedstrijd een keurige overslag van de balk als afsprong ze behaalde hiermee een mooie score van 9.350. Imme turnde een hele mooie vloeroefening met voor het eerst een stutrol tot ligsteun in haar oefening. Ze behaalde hiermee de 1e plaats op dit onderdeel en als mooie afsluiting mocht Imme de zilveren medaille in het allround klassement in ontvangst nemen met een puntentotaal van 46.025.

In het niveau jeugd 1 D1 (4e divisie) turnde Anne Valkenhoff namens D.G.V. De laatste weken hebben we nog even hard gewerkt aan haar vloeroefening en dit was te zien. Zij behaalde de 3e plaats op dit onderdeel met een 12.950.

In de middagronde kwam Tessa van Veldhoven uit in Divisie 6 Junior G. Zij sloot deze wedstrijddag af met een mooie arabier flikflak op vloer.

Aankomend weekend komen er wederom turnsters van D.G.V. in actie bij de tweede voorwedstrijden in Dinteloord.

maart 26, 2017