Zilver voor Femke van der Stelt van D.G.V. Dussen in Dinteloord

Op 18 maart 2017 werden in Dinteloord de tweede voorwedstrijden voor divisie 4/5/6 en D turnen gehouden. In totaal turnden deze dag 9 turnsters voor D.G.V.Dussen.

Deze wedstrijddag werd geopend door de jongste selectieturnsters in de categorie Instap D2, namelijk Lotus Klijsen, Ziva Raams, Yara Struik en Britte Verduijn. Voor deze meiden was dit pas de tweede echte wedstrijd die zij turnden. Lotus en Britte eindigden op een gedeelde 5e plaats, wat natuurlijk al een knappe prestatie is. Ziva liet een mooie vloeroefening zijn waarbij zij de 5e score haalde op dit onderdeel in haar niveau. Yara heeft hard getraind op haar brugoefening en dit gaf haar cijfer duidelijk weer. Zij haalde een hele nette 13.050, wat goed was voor de 3e score op dit onderdeel.

In de middagronde turnden Sanne Hartman, Sanne Pellicaan en Bieke Schipperen in de categorie Jeugd G. Sanne Hartman turnde deze wedstrijd voor het eerst een arabier flikflak op vloer, en Bieke Schipperen koos hier voor de eerste keer salto met ½ draai. Sanne Pellicaan turnde een prachtige brugoefening, welke haar de hoogste score opleverde van haar niveau met een 11.400.

In de derde ronde kwamen Femke van der Stelt en Sarah van Dortmont uit in het niveau P2 D2. Femke heeft hier een prachtige vloeroefening laten zien en behaalde een score van 14,65. Daarna wist zij stabiel door te turnen en dat werd beloond met een zilveren medaille. Ook Sarah van Dortmont mag trots zijn op zichzelf. Haar twee keurige overslagen op sprong werden beloond met een gemiddelde van 13,275. De hoogste score op dit toestel in haar categorie.

Aankomend weekend komen er wederom turnsters van D.G.V. in actie bij de tweede voorwedstrijden in Breda.

maart 26, 2017