Toestelfinales Vlissingen en Oosterhout

14 turnsters van D.G.V. namen deel aan de toestelfinales in Vlissingen en Oosterhout.

Zaterdag 26 mei kwamen al 12 turnsters in actie. In het sterke deelnemersveld wist Sarah van Dortmont (Jeugd 1 D2) een zilveren medaille te veroveren op het toestel balk met een score van 12,15 punten. Op 2 juni won Rosanne van Biesen (Senior D) ook zilver op het toestel balk met een score van 11,10

In de 1e ronde turnden Lisanne Hoeke (Instap D2). In haar eerste wedstrijdjaar mocht ze uitkomen op maar liefst drie toestellen; sprong, brug en balk. Op balk liet zij een keurige oefening zien, ze kreeg hier een score van 12,30 voor. In het niveau Jeugd 2 G kwam Tara de Graaf op de toestellen brug, balk en  vloer uit en Imme Schop op de toestellen balk en vloer. Tara turnde een hele strakke brugoefening met hoge zwaaien, dit leverde haar een mooie 6e plaats op. Imme liet een mooie vloeroefening op muziek met een hoge salto v.o. zien, hiermee behaalde zij de 7e plaats.
In de 2e ronde turnde naast de medaille winnares Sarah die overigens ook uitkwam op de toestellen vloer en brug ook Femke van der Stelt. Zij mocht haar mooie oefeningen laten zien op de toestellen brug en balk en behaalde op beide toestellen een 9e plaats!
In de 3e ronde was het de beurt aan Britte Verduijn en Ziva Raams (Pupil 1 D2). Britte heeft twee mooie sprongen laten zien die wij van haar gewend zijn. Ziva turnde op de toestellen brug en balk en behaalde op balk een knappe 5e plaats! Ook turnde in niveau Junior F Marit Straver op brug en balk, Sanne Hartman op brug, balk en vloer en Julia van Himste op sprong. Marit liet op brug een oefening zien waarin ze netjes en vlot doorturnde. Op sprong liet Julia haar sprongkracht zien, twee mooie overslagen over het pegasus en dit voor het eerst op wedstrijd met plank. Sanne had hard getraind op een nieuw element op vloer, de arabier salto. En deze voerde ze keurig uit op de wedstrijd!
In de 4e ronde was het de beurt aan Maud de Rooij en Rosabel Dikkes(Pupil 1 D2). Een knappe 7e plaats behaalde Maud de Rooij op het onderdeel sprong. Ook op brug liet Maud zien dat ze terecht in de finale stond. Rosabel had zich geplaats op de toestellen brug, balk en sprong en eindigde op elk toestel dicht bij een podiumplaats. Op het toestel brug werd ze 5e en op de toestellen sprong en balk behaalde ze een 4e plaats.
Zaterdag 2 juni turnde Anne Valkenhoff op vloer in het niveau Jeugd F. Zij had op vloer heel hard getraind op de overslag-salto, een nieuw element voor haar. Met een mooie vloeroefening behaalde zij een 7e plaats. Rosanne turnde naast balk waarop ze zilver won ook op sprong en brug. Op sprong behaalde ze een 6e plaats, op brug stond ze op 0,05 punten helaas net naast het podium.

juni 29, 2018