Ouder – Kind Gym en Kleutergym

 

 

 

Het beweegdiploma halen bij Gymnastiekvereniging D.G.V.

46297_beweegdiploma-1®

 

Gymnastiekvereniging D.G.V. heeft sinds 2014 het beweegdiploma-Keurmerk van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Dit houdt in dat D.G.V. op verantwoorde wijze peuters en kleuters van 2 – 6 jaar alle basisbeginselen van bewegen kan leren. Dat gebeurt op een speelse wijze in een leuke sfeer. 1 keer per jaar organiseren we een beweegdiploma dag. De kinderen welke de motorische vaardigheden beheersen kunnen hun beweegdiploma 1 of 2 behalen. Door het volgen van de beweegdiploma lessen heeft het kind een belangrijke motorische basis gelegd voor zwemmen, turnen en alle andere sporten!!

Het beweegdiploma kunnen peuters behalen door het volgen van de lessen ouder-kind gym en kleuters door het volgen van de lessen kleutergym.

 

 

Ouder – Kind Gym 

Ouder – Kind Gym is een uur bewegen voor kinderen van 1,5 tot ongeveer 3,5 jaar.

Eerst een korte warming up, soms met gebruik van klein materiaal, soms op muziek of we zingen zelf mee! Na de warming – up wordt er spelenderwijs gewerkt aan 4 basis motorische vaardigheden. Elke beweging wordt gestart met een makkelijke vorm. De beweging wordt uitgebouwd naar iets moeilijker of het vlak waarop de beweging wordt uitgevoerd maken we anders. Het kind zal zich elke keer aan nieuwe situaties aan moeten passen waardoor zij hun motorisch vermogen vergroten en meer mogelijkheden van bewegen ontdekken. In de les wordt beperkt gebruik gemaakt van (dikke) matten, omdat deze op het schoolplein of in de speeltuin ook niet aanwezig zijn. De kinderen leren van dingen af te springen en veilig te landen of hoe van iets hoogs af te komen als je niet durft te springen. Ook worden bewegingen zowel links als rechts aangeboden, dit ter bevordering van de coördinatie wat later weer helpt bij zwemles en andere sporten.

Natuurlijk blijft papa, mama, opa, oma of de oppas er gezellig bij, beweegt mee en stimuleert het kind goed te bewegen.

 

 

Kleutergym

Kleutergym  is een uur bewegen voor kinderen vanaf 3,5 jaar t/m ca. 5 jaar

Kleutergym is het vervolg op Ouder-Kind gym. Je hebt al ervaren hoe leuk bewegen kan zijn. Instromen zonder dat je hebt deelgenomen aan Ouder – Kind Gym kan natuurlijk altijd!

Ook bij de Kleutergym is er een korte warming up, met of zonder materialen. De basisvormen van bewegen blijven belangrijk, maar worden wel steeds moeilijker. De vrijheid om daar te oefenen waar je wilt wordt minder. Je werkt nu al in kleine groepjes, die na een bepaalde tijd doorstromen naar de volgende oefenvorm. De ouders/verzorgers blijven tijdens de les niet meer in de zaal.  De leiding instrueert de assistentes, hoe te helpen en stimuleert de kinderen om elkaar te helpen om zo ook de sociale ontwikkeling te bevorderen. De situaties waarop bewegingen worden uitgevoerd zijn steeds anders. Het kind zal zich elke keer aan nieuwe situaties aan moeten passen waardoor zij hun motorisch vermogen vergroten en meer mogelijkheden van bewegen ontdekken.

kleuters kleuters (2) kleuters (3) kleuters (4)