De Gouden Vrijwilliger

Juli 2015

foto fieke

 

Deze keer staat Fieke van Asseldonk in de spotlights.

Ze is al 22 jaar verbonden aan DGV. Eerst als lid van de selectie en daarna ook als assistente bij de diverse groepen. 10 jaar geleden is ze ook nog trainster geworden maar bleef daarbij ook een waardevolle vrijwilligster.

Daarbij heeft ze ook heel wat km’s afgereisd om bij DGV te helpen. Het begon gewoon vanaf thuis in Almkerk, daarna kwam ze vanuit Vlissingen, Leuven i.v.m. studie en de laatste jaren vanuit Nijmegen en Groningen (werk) om hier de trainingen te geven en de vergaderingen e.d. bij te wonen.

 

Voor haar is DGV een vereniging waar je altijd een warm welkom hebt en waar leuke en waardevolle vriendschappen zijn ontstaan. Maar ook waar je terecht kan als iets om wat voor reden niet gaat. Je hebt er altijd een luisterend oor.

 

Een van de groepen die ze lesgeeft is de recreantengroep van zaterdag. Voor haar een hele leuke groep doordat deze meiden allemaal een eigen mening hebben. Wat ook een uitdaging kan zijn in de voorbereiding en het geven van de lessen.

De andere groep zijn de oudere meiden van de selectie. En daar haalt zede meeste voldoening uit de kleine dingen die ineens lukken op een wedstrijd terwijl de turnster die acro al heel lang aan het oefenen is.

 

Helaas moeten wij voor heel veel trainers- en vrijwilligerstaken afscheid gaan nemen van Fieke. Naast haar werk als docent verloskunde en verloskundige aan de Verloskunde Academie in Groningen is ze zelf ook uitgerekend van haar eerste kindje in september. Ze heeft gelukkig wel gezegd dat ze graag nog helpt bij de onderlinge wedstrijd en ons nog uit de brand wilt helpen op de zaterdag in het wedstrijdseizoen als veel van onze trainsters op de wedstrijdvloer staan. Dus gegarandeerd dat we bellen Fieke!

 

================================================================================================

 

Juni 2015

2015-6 Eva Romijn

 

Eva Romijn (14 jr.) is deze maand De Gouden Vrijwilliger.

7 Jaar geleden is zij bij DGV komen trainen bij de recreantengroep op donderdagavond. Na een paar jaartjes is ze doorgestroomd naar de zaterdaggroep.

Toen ze 10 was is ze gevraagd om te komen assisteren bij de donderdagrecreanten van groep 3 t/m 5. Later heeft ze ook de kleuters nog gedaan en sinds begin van dit schooljaar assisteert ze bij de freerunning. Toch een andere discipline binnen de gymvereniging, maar ook een leuke vindt ze. Het mooie aan assisteren is voor haar dat je iemand iets leert waarvan hij of zij denkt dat ie dat niet durft of dat niet gaat. En om dan daarna de blije gezichten te zien. Daarnaast heeft ze het altijd leuk gevonden om jongeren kinderen iets te leren.

Samen met een grote groep andere leden heeft ze 2 jaar geleden ook het certificaat van de KNGU niveau 1 gymnastiek behaald.

Een van de dingen die haar opvallen bij DGV is de hoeveelheid werk dat er achter de schermen wordt gedaan zonder dat leden of ouders hier iets van merken. Denk hierbij aan lessenvoorbereiding, het op en afbreken van de diverse onderdelen in de zaal etc.

 

================================================================================================

Mei 2015

Maria van Asseldonk

Deze maand is Maria van Asseldonk de Gouden Vrijwilliger van DGV.

Ruim 20 jaar geleden raakte ze betrokken bij DGV doordat haar oudste dochters gingen turnen. Vanaf die tijd hielp ze ook al mee als er hand en spandiensten gedaan moesten worden. Ondertussen is ook haar jongste dochter  lid geworden bij DGV.

In 2008 is ze in het bestuur gekomen en werd penningmeester. In de loop van de jaren zijn er steeds meer taken bij Maria terecht gekomen, mede doordat het bestuur breder is gaan werken en verschillende bestuurlijke cursussen zijn gaan volgen, maar ook de taken behorende bij de penningmeester zijn uitgebreid. Ze zal het dan ook niet erg vinden als iemand de ledenadministratie van haar wilt overnemen.

 

Naast het werk op de boerderij vindt ze ook nog de tijd om te gaan tennissen, spinning lessen te volgen, te fietsen en te handballen in competitieverband.

 

Wat ze zo bijzonder vindt aan DGV is dat het de vereniging zo goed gaat in een relatief klein dorp als Dussen. Alhoewel er ook veel leden van buiten Dussen komen, merk je geen verschil tijdens de training. Je wordt gewoon geaccepteerd zoals je bent.

 

================================================================================================

April 2015

Natalia

 

 

Natalia Kamerman (18jr) is zelf begonnen met turnen rond haar 5e jaar. Eerst in Eethen, maar daarna heeft ze de overstap gemaakt naar DGV waarbij ze ook nog wedstrijden heeft geturnd. Toen ze 14 was is ze begonnen als assistente. Eerst in de recreantengroep op donderdagavond daarna de selectiegroep en tegenwoordig ook de recreantengroep op zaterdag. Sinds dit jaar gaat ze ook mee naar de wedstrijden om daar te assisteren bij de selectieleden.

 

De leuke dingen bij het assisteren vindt ze toch het enthousiasme dat je van de kinderen terugkrijgt. Of er nu wel of niet iets lukt. De kinderen gaan toch verder proberen. Maar ook het leren hoe je kinderen iets kan laten doen en het vertrouwen en de waardering van de kinderen en de trainsters is voor haar een drive om te blijven assisteren. Naast assistente is ze ook nog lid van de Jeugd activiteitencommissie (Jac). Wat o.a. inhoud dat zij ook de spelletjes- en pietenochtend mee organiseert.

 

Naast het assisteren en Jac volgt ze een opleiding Maatschappelijke Zorg aan het ROC. Daarnaast heeft ze in februari de KNGU cursus niveau 2 gymnastiek met goed resultaat afgerond. Andere hobby’s zijn dansen en muziek.